Cele mai bune suplimente pentru imunitate

suplimente pentru imunitate

Există adevăr în vechea zicală „Un măr pe zi ține doctorul departe”. De fapt, consumul suficient de vitamine și minerale potrivite poate ajuta la menținerea sistemului imunitar puternic și la prevenirea bolilor. Și, deși nu există un supliment care să poată înlocui complet beneficiile unei diete bine echilibrate, adăugarea de suplimente la rutina ta te poate ajuta să treci peste un sezon de răceală sau gripă fără să te îmbolnăvești, spune dieteticianul înregistrat Julia Zumpano. Ea sugerează să adăugați câteva dintre aceste cele mai bune suplimente pentru imunitate la rutina dvs.:

cele mai bune suplimente pentru imunitate

Acest antioxidant este probabil cea mai comună și cea mai eficientă vitamină pentru stimularea sistemului imunitar, potrivit cercetărilor. Împiedică virușii și bacteriile să pătrundă în organism, sprijină celulele imunitare să își facă treaba corect și chiar ajută corpul să absoarbă calciul. Puteți obține vitamina C din fructe și legume proaspete, în special din citrice, fructe de pădure și verdeață cu frunze, plus iaurt, lapte fortificat și unele cereale pentru micul dejun.

Zincul este un alt nutrient esențial pentru sistemul imunitar și se crede că funcționează cu vitamina D pentru a susține imunitatea și pentru a vă ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor. Îl poți găsi în cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe și carne slabă. Este disponibil și ca supliment, inclusiv în acest complex de stimulare a imunității de la Pure Edge Nutrition. Conține citrat de zinc, vitamina C și un amestec adăugat de extract de cireșe acerola și beta-glucan de drojdie de brutărie Wellmune, care oferă un sprijin suplimentar imunitar.

Cele mai bune suplimente pentru imunitate

Vitamina E este un antioxidant puternic și poate ajuta la reducerea inflamației și la menținerea sănătoasă a vaselor de sânge. Îl poți găsi în uleiuri vegetale, arahide, migdale și semințe de floarea soarelui, plus cereale fortificate. Nu este recomandat să luați suplimente de vitamina E dacă luați medicamente antiagregante plachetare, deoarece ar putea crește riscul de sângerare.

Studiile științifice au demonstrat că ierburile care susțin imunitatea echinacea și propolisul îmbunătățesc imunitatea. Le puteți încerca în această multivitamină de la Thorne, care include și vitamina A și E. Este certificată NSF pentru sport, ceea ce înseamnă că nu conține ingrediente interzise de sportivi și a fost testată pentru a nu conține niveluri nesigure de contaminanți. De asemenea, nu conține lactate, gluten și vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *