Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in geluidsgevoelige omgevingen?

worden gebruikt in geluidsgevoelige omgevingen

Infraroodpanelen zenden ver-infraroodstraling uit, wat een veiligere vorm van verwarming is omdat de lucht niet uitdroogt of verbrandt. In plaats daarvan verwarmt het objecten en oppervlakken in de kamer die een goed vermogen hebben om warmte te absorberen en door te geven, zoals bakstenen muren, meubels en tapijten. Deze zachte, schone en veilige manier van verwarmen is vooral gunstig voor mensen met astma of andere luchtwegaandoeningen.

Naast hun veiligheid zijn infraroodpaneelverwarmers ook stiller dan conventionele radiatoren, omdat ze tijdens het gebruik geen geluid of dampen produceren. Ze zijn ideaal voor mensen die in geluidsgevoelige omgevingen wonen, zoals flats en appartementen in dorpen en steden.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming met infraroodpanelen is een slimme manier van verwarmen. Een infraroodpaneel is eenvoudig te installeren en snel warm. Deze manier van verwarmen is geschikt voor zowel hoofd verwarming als bij verwarming. Omdat onze infraroodpanelen werken op stroom bespaar jij direct flink op je verbruikskosten voor verwarming en ben je klaar voor een groene toekomst.

Naast dat ze stil zijn, zijn infraroodpanelen ook eenvoudig te installeren en vereisen ze minder onderhoud dan traditionele ketel- en radiatorsystemen. Ze hebben geen luchtfilters nodig en hebben geen motor die gesmeerd moet worden, wat betekent dat ze minder onderhevig zijn aan slijtage en een uitstekende levensduur hebben van 30 jaar of meer.

Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in geluidsgevoelige omgevingen?

Ze kunnen aan de muur of het plafond worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, waardoor ze ideaal zijn voor elke ruimte. Sommige zijn zelfs voorzien van gedrukte afbeeldingen om een vleugje stijl toe te voegen, wat betekent dat ze ook prima kunnen dienen als onderdeel van uw interieur.

Infraroodpanelen kunnen worden toegepast in vochtige ruimtes en zijn waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor badkamers en keukens. Dit komt omdat ze geen convectiestromen gebruiken om de warmte te verplaatsen, zodat ze bestand zijn tegen een hogere luchtvochtigheid en niet worden beïnvloed door stoom. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze correct worden geïnstalleerd om schade of lekkage te voorkomen.

Als milieuvriendelijk alternatief voor gasboilers werken infraroodpanelen op elektriciteit. Dit maakt ze misschien niet zo groen als een houtkachel of biomassaverwarming, aangezien het merendeel van de elektriciteit in de meeste landen wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen, maar het is nog steeds aanzienlijk milieuvriendelijker dan een gasboiler en radiatorsysteem.

Bovendien produceren infraroodverwarmingspanelen geen koolmonoxide of andere schadelijke dampen, wat een groot voordeel is voor mensen die in oudere huizen of gebieden met veel vervuiling wonen. Ze kunnen indien nodig worden gebruikt als aanvulling op een warmwatercilinder en een elektrisch verwarmingselement.

Als u geïnteresseerd bent om over te stappen op energiezuinige, schone en veilige infraroodverwarming voor uw huis of bedrijf, zoek dan een HIES-geaccrediteerde installateur die u kan helpen. Ze zijn opgeleid volgens de hoogste normen en kunnen u advies geven over hoe u geld kunt besparen, uw energieverbruik kunt verminderen en uw gezondheid en welzijn kunt verbeteren. Om te beginnen vult u eenvoudigweg het onderstaande contactformulier in. Al onze installateurs zijn gescreend, zodat u er zeker van kunt zijn dat u alleen met betrouwbare specialisten samenwerkt. Nadat u een installateur heeft gekozen, kan deze u adviseren over het beste type infraroodverwarming voor uw huis en u een gratis offerte uitbrengen. U kunt dan beslissen of u doorgaat met de installatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *